Przewóz żywności i leków

Przewożenie towarów, które wymagają odpowiedniej temperatury na czas transportu, wymaga dużej dozy odpowiedzialności ze strony dostawców. Produkty spożywcze (mrożone owoce i warzywa, mięso, wędliny, nabiał), a także farmaceutyki przewożone w nieodpowiedniej temperaturze ulegną zepsuciu. Czujnik temperatury zamontowany w pojeździe transportowym poinformuje kierowcę oraz zarządcę floty w przypadku znacznego spadku lub wzrostu temperatury w przestrzeni ładunkowej pojazdu. Temperaturę można sprawdzać na żywo w każdym miejscu i z każdego urządzenia 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Zakres temperatur objętych pomiarem to: od -55° C do 125° C. 

Lokalizator GPS ikol daje Ci możliwość:

  • kontroli temperatury w pojeździe transportującym artykuły spożywcze lub medyczne
  • informacji na temat spadku lub wzrostu temperatury w przestrzeni ładunkowej
  • generowania raportów uwzględniających temperaturę w przestrzeni ładunkowej